Gratis! – Projecten in de kijker: LeerID en XR-actieplan

De Vlaamse overheid zet in op meerdere ICT-projecten voor het leerplichtonderwijs. Graag stellen we tijdens de SETT-beurs twee van deze projecten voor: LeerID en het XR-actieplan.

LeerID is de single sign-on toepassing voor het leerplichtonderwijs. Via één gebruikersnaam en één wachtwoord kunnen leerlingen zich aanmelden op allerhande digitale leermiddelen en toepassingen. Benieuwd hoe dit juist in zijn werk gaat? Tijdens deze sessie lichten we de toepassing toe en maken we het gebruik concreet aan de hand van een demo. Dit gedeelte zal gegeven worden door Toon Beens en Saskia Huys.

De Vlaamse regering rolt het XR-actieplan uit voor scholen in het technisch en beroepsgericht secundair onderwijs. Op deze manier wordt er ingezet op professionalisering en verdere uitbouw van XR om de leereffecten in deze studiegebieden te ondersteunen. Scholen kunnen vanaf 1 september 2023 XR-materiaal ontlenen gekoppeld aan technische en pedagogische vorming. Benieuwd wat dit kan betekenen voor jouw school? Het Kenniscentrum Digisprong coördineert het project en legt in deze sessie de samenhang tussen de verschillende deelaspecten uit. Dit gedeelte zal gegeven worden door Wim Nijst.

https://www.vlaanderen.be/kenniscentrum-digisprong
Scroll naar top