28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Belgische teams nemen deel aan internationale VEX World wedstrijd
Futureus

Belgische teams nemen deel aan internationale VEX World wedstrijd 2023

De grootste roboticacompetities nodigen voor het eerst Belgische en Nederlandse teams uit naar de Verenigde Staten!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Belgische editie van de grootste internationale roboticacompetities bracht 24 teams van jongeren tussen 8 en 18 jaar samen, de teams kwamen uit scholen, jeugdcentra, clubs… In totaal werden 5 teams uitgenodigd om deel te nemen aan VEX Worlds, het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Dit is de eerste keer dat deelnemers uit België en Nederland de kans krijgen om deel te nemen aan het grootste educatieve robotica-evenement ter wereld!

Het Belgische Kampioenschap was het hoogtepunt van maandenlang werk. Elk team ontwierp, bouwde en programmeerde een robot die in staat was om de uitdagingen van de VEX-competities aan te gaan. Op de wedstrijddag bestond elke wedstrijd uit een samenwerking van twee teams. De deelnemers werkten samen om zoveel mogelijk punten te scoren. Een van de aanwezige coaches vond dit een grote troef: “Alle teams helpen elkaar. Ik heb nog nooit zoveel plezier en samenwerking in een STEM-competitie gezien.”

Tegelijkertijd konden teams hun capaciteiten individueel tijdens de rij- en programmeervaardigheidsuitdagingen (Skills genoemd) laten zien. Ze ontmoetten ook de jury om hun technische notitieboekje te presenteren, hun keuzes toe te lichten tijdens het ontwerp en de constructie van hun robot en hun strategie uit te leggen

Ervaringen zoals deze, zorgen voor een grotere interesse in STEM (wetenschap, technologie, techniek, wiskunde). Het is een effectieve en leuke manier om leerlingen te inspireren en voor te bereiden op een mogelijke toekomst als ingenieurs. Niels Puttemans, Educational Development Director bij nooby.tech en coach van het Diksmuide-team, zegt: “Ik ben trots op het vermogen van de leerlingen om toe te passen wat ze op school leren om de best mogelijke robot te ontwerpen en te bouwen. Wat ze in 6 maanden hebben bereikt is opmerkelijk! Dit programma stelde hen in staat om hun teamwerk, hun doorzettingsvermogen en hun communicatie te ontwikkelen, essentiële vaardigheden voor hun toekomst. “.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!