28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

De leraar als therapeut?!
I Care Education

De leraar als therapeut?!

Ontdek dit nieuwe gratis webinar voor onderwijsprofessionals

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

“Ja maar, ik moet toch geen therapeut zijn zekers?!” – een uitspraak die ik het afgelopen decennia honderden, neen misschien zelf duizenden keren gehoord heb. Maar wat als ik je zou vertellen dat het niet gaat om het zijn van een therapeut, maar wel om het begrijpen van de impact die je als onderwijsprofessional kunt hebben op het welzijn van je leerlingen?

Dit webinar is voor onderwijsprofessionals die de intentie hebben om kinderen en jongeren van nu beter te begrijpen en wil leren hoe ze een eerste stap kunnen zetten naar een meer ondersteunende leeromgeving. Dus, of je nu een leraar, schoolpsycholoog, schoolmaatschappelijk werker, directielid, of een andere onderwijsprofessional bent, je bent meer dan welkom!

In een tijd waarin de jeugd en het onderwijslandschap aanzienlijk zijn veranderd, is het begrijpen van deze veranderingen essentieel. Digitalisering, sociale dynamieken en de groeiende druk op leerlingen zijn slechts enkele uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. “Help, ik begrijp mijn leerlingen niet meer!” hoor ik vaak.

In dit webinar gaan we niet alleen in op de veranderende wereld van het onderwijs maar ook op de cognitieve druk waarmee leerlingen worden geconfronteerd. Kinderen & jongeren vallen soms uit op school, niet alleen door academische druk maar ook door niet-ideale thuissituaties. En daar sta jij, als onderwijsprofessional, voor de uitdaging om niet alleen kennis over te dragen maar ook om een veilige omgeving te creëren waarin kinderen kunnen gedijen.

Ik geloof dat je geen therapeut hoeft te zijn, maar ik wil je wel voorzien van de kennis en enkele praktische tools om het welzijn in de klas te vergroten. Dit webinar biedt niet alleen pedagogische inzichten maar ook praktische tools om beter inzicht te krijgen in de leefwereld van de leerlingen. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een doorgewinterde onderwijsprofessional bent, dit webinar kan jou helpen bij het begrijpen en ondersteunen van de leerlingen van vandaag.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!