28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Esports, méér dan enkel gamen.
The Rent Company

Esports, méér dan enkel gamen.

The Rent Company werkte als hardwarepartner mee aan de eerste Esports-richting in het onderwijs in België. Samen promoten we een levensstijl die niet enkel bestaat uit het spelen van spelletjes.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Esports zijn afgelopen jaren razendsnel uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Wat ooit begon als een nichemarkt voor fanatieke gamers is nu uitgegroeid tot een miljardenindustrie die de aandacht trekt van fans en investeerders. Maar, tegenwoordig lijkt ook de interesse van het onderwijs richting Esports stilaan toe te nemen. Zo zetten we met TRC mee onze schouders onder deze pioniersrichting in KTA Brugge. Te gek!

Waar vonden die futuristische Esports nu eigenlijk hun oorsprong en hoe konden ze zo snel evolueren? Wel, Esports is niet iets van de laatste jaren; het vindt zijn roots in de vroege jaren 1970. Het allereerste gedocumenteerde Esports-evenement vond plaats aan de Universiteit van Stanford, waar studenten het tegen elkaar opnamen in het spel Spacewar. Sindsdien is de Esports-scene gestaag gegroeid en veranderd, met hoogtepunten zoals de oprichting van de Cyberathlete Professional League (CPL) in 1997 en de opkomst van games zoals StarCraft en Counter-Strike.

In 2010 volgde vervolgens de doorbraak van Esports als gehele entertainmentindustrie. Games zoals League of Legends, Dota 2 en Overwatch trokken enorme kijkersaantallen naar online streamingplatforms zoals Twitch en YouTube. Esports-teams begonnen te verschijnen met professionele spelers die vaak miljoenen verdienden aan prijzengeld, sponsorcontracten en het verkopen van merch.

Wat betreft Esports, vraagt het trainen hiervoor ook een switch van mindset. Exact hierop wordt bij KTA Brugge gefocust door het naleven van een ethisch charter, waarbij de input van verschillende, specifieke partners werd gevraagd. Zo werden onder meer experten onder gameverslaving gehoord en werden er regels opgesteld omtrent voeding, slaap, en nog veel meer belangrijke gezondheidsaspecten. Zo zie je maar; het is méér dan enkel een spelletje…

Dus, of je nu een gepassioneerde gamer bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze opkomende wereld, Esports heeft voor iedereen iets te bieden.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!