28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Smart Education @ Schools: 2 leerkrachten getuigen over innovatieprogramma
Smart Education @ Schools

Smart Education @ Schools: 2 leerkrachten getuigen over innovatieprogramma

Leerkrachten aan het stuur van onderwijsinnovatie: dat is het ultieme doel van de projectoproep Smart Education @ Schools. Schoolit sprak met 2 leerkrachten die een project uitvoerden bij het innovatieprogramma.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Leerkrachten die een innovatief idee met educatieve technologie willen uitwerken kunnen opnieuw hun kans wagen via Smart Education @ Schools. Het initiatief van imec, met steun van de Vlaamse overheid, heeft de projectoproep gelanceerd voor 2024. Scholen kunnen tot 75.000 euro ontvangen om hun idee uit te werken tot een bruikbare toepassing in de klas.

Met Smart Education @ Schools (SE@S) wil imec leerkrachten aan het stuur zetten van de onderwijstechnologische vernieuwing. Vanuit hun concrete noden, die ze ervaren tijdens het lesgeven, zorgt het project voor (financiële) ondersteuning om de technologische innovatie van een basisidee om te zetten naar een concrete toepassing. Schoolit sprak met Astrid Monteyne (itec, onderzoeksgroep van imec aan KU Leuven), Joris Deckers (VITO Hoogstraten) en Michaël De Borre (GO! Scholengroep 20) over de meerwaarde van SE@S.

Laagdrempelig op zoek naar sterkere impact op leren
Smart Education @ Schools laat het initiatief voor een digitale toepassing (zoals VR-apps of webapplicaties) aan leerkrachten en scholen. “Samen met partners zoals bedrijven of kennisinstellingen zoeken de scholen zelf naar de meest geschikte toepassing”, zegt projectcoördinator Astrid Monteyne. “De projecten moeten leiden tot een grotere gedragenheid en adoptie van technologische innovaties en tot een sterkere impact op leren.”

Geselecteerde projecten krijgen een jaar de tijd (en financiële ruggensteun) om de toepassing te ontwikkelen. Sinds de opstart zijn 17 projecten afgewerkt. Drie zijn nog in ontwikkeling. “De oproep is gericht aan iedereen in het Vlaamse onderwijsveld. We hebben projecten lopen voor kleuter- en lager onderwijs, maar ook secundair en volwassenenonderwijs.”

Scroll naar top