Speelfilosofie
Hop Up

Speelfilosofie

Het stimuleren van de verbeelding van kinderen speelt een cruciale rol in hun ontwikkeling. Het gaat niet alleen om het spelen met speelgoed en het verzinnen van denkbeeldige avonturen. Verbeelding is veel meer dan dat!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Hop Up maakt ruimte voor vrij spel van kinderen.
Kinderen groeien op in een wereld waarin de vrijheid om te ravotten, rond te hangen en op ontdekking te gaan, verdwijnt. Dit beknot de natuurlijke creativiteit van kinderen. Hop Up geeft kinderen weer ruimte voor vrij spel. Ze ervaren
er de vrijheid om hun eigen nieuwsgierigheid te volgen, om te ontdekken, te
onderzoeken, te proberen en te creëren. Gewoon omdat ze er zelf zin in hebben.

Hop Up spreekt de kracht in kinderen aan
Hop Up heeft een sterk vertrouwen in de mogelijkheden van kinderen. Een kind is krachtig, actief, competent, creatief en voortdurend op ontdekking uit. Hop Up neemt kinderen serieus en geeft hen de touwtjes in handen. Kinderen gaan aan de slag met levensgrote materialen en ontpoppen zich tot creatieve onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen omgeving.

Hop Up biedt rust en geborgenheid
Kinderen vinden een eigen plek, een warme, gezellige, mooie en veilige omgeving die ze zelf kunnen vormgeven, waar ze zich kunnen nestelen, tot rust kunnen komen en kunnen spelen. Kinderen voelen zich er op hun gemak en vinden er focus om ‘hun ding te doen’ (lezen, spelen, iets creëren, rondhangen, .)

Spelen met ruimte voor verbeelding
De elementen hebben een open doel. Ze vertellen een kind niet wat ze zijn of waarvoor ze moeten dienen. Zo ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Ze experimenteren en creëren erop los. In no-time bouwen ze de meest veelzijdige constructies. Elk onderdeel bouwt voort op het vorige, of wordt de basis voor iets nieuws.

Hop Up zet in op de nieuwsgierige begeleiders
Begeleiders geven kinderen ruimte voor hun natuurlijke nieuwsgierigheid en
creativiteit. Het zijn betrokken observatoren die kijken en luisteren naar de
kinderen, die echt interesse in hen tonen. Ze verrijken of initiëren het spel van
kinderen door in te spelen op wat hen boeit, fascineert en bezighoudt. Dat
geeft meer kansen tot spelen en experimenteren en verhoogt het welbevinden.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top