28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

EuroCollege Hogeschool

EuroCollege Hogeschool

Over ons

Waar staat EuroCollege voor?

Wij staan voor versneld & begeleid HBO & MBO. De praktijk is real life, onze aanpak en cultuur bedrijfsmatig. Onze afgestudeerden weten van aanpakken, kijken niet op de klok en weten wat verantwoordelijkheid dragen is. Bovendien zijn onze studenten representatief en hoffelijk. Waar vind je dat nog in Nederland? Als school willen wij tot de beste behoren! Voor ons telt dat studenten zich veilig bij ons voelen en het naar hun zin hebben. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk als een diploma halen. EuroCollege ontwikkelt studenten. Zij spreken zelf over transformeren tot een professional. Wij zijn geen ‘diploma-fabriek’, wij laten jonge mensen groeien, zo dat zij zeer gewild zijn in het bedrijfsleven. Indien een student langer nodig heeft om zich als persoon te ontwikkelen dan nemen we die tijd. Onze kwaliteit zit hem in de persoonlijke ontwikkeling en de ondernemende houding die onze studenten bij ons zich eigen maken. Een afgestudeerde EuroCollege student is daarom zelfbewust en pakt aan.

Studeren aan EuroCollege – in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam en in 2025 op Curacao – vereist ambitie en motivatie. Wanneer studenten leren inzien dat studeren hand in hand kan gaan met plezier, geeft hun dat een enorme drive. ‘Learning by doing’ vormt de rode draad binnen al onze opleidingen. Studenten hebben er niets aan wanneer ze alleen maar uit boekjes leren. Het gaat ook om ervaring. Die laten we hen heel intensief opdoen. Uiteraard ervaring, nadat er voldoende kennis is opgedaan. Bij ons telt zowel de theorie als de praktijk.

Kleinschalig & bijzonder
We zijn trots op de opleiding International Business & Enterpreneurship. Een opleiding die zich puur focust op ondernemen. De opleiding is mede tot stand gekomen door inbreng van ouders van oud-studenten. Een groot deel van de ouders is zelf ondernemer. In deze opleiding ontwikkelen we de mentaliteit en creativiteit van de studenten. Wij leren onze studenten dat succesvol zijn binnen handbereik ligt als je duidelijke doelen stelt en bereid is ervoor te knokken.

Dat betekent dat onze studenten extra bagage meekrijgen. Het valt op dat onze oud mbo-studenten aangeven dat de aansluiting met het hbo-onderwijs heel goed is. De grootste kracht van kleinschaligheid is uiteindelijk dat je individuele studenten persoonlijk kunt uitdagen en coachen.

De kleinschaligheid maakt het mogelijk voor studenten om aansprekende en uitdagende projecten binnen te halen. Real life ervaring op doen tijdens bijvoorbeeld het ABN-AMRO tennistoernooi of tijdens het CHIO. Als opleider willen wij ook uniek zijn. De bachelor opleiding International Event Management wordt in Nederland alleen bij ons gegeven. In feite zijn wij de enige evenementenopleider in Nederland. Het is leuk om te zien dat verschillende scholen in Nederland ons proberen te kopiëren. Ik beschouw dat als een compliment.

De mbo-opleidingen Evenementen & Hotelmanagement, E-Commerce en International Business & Sales zijn opleidingen op niveau 4 plus.

Wat verstaat EuroCollege onder begeleid?
Wij geven diverse vormen van begeleiding. In het eerstejaar leggen wij het accent op ritme, focus en studeren. Veel instromers komen van een havo of een mbo waar weinig aandacht is besteed aan lezen en inhoudelijk zaken. Het accent bij veel scholen ligt op examentraining, niet op de ontwikkeling. Voor de klas staan docenten uit het bedrijfsleven. Zij zijn er o.a. om de student mee te nemen in het vak, te inspireren. Naast de docent werken wij met een studie- en studentenbegeleider, het directe aanspreekpunt van de studenten en coach. De vestigingsdirecteur is de spil op de vestiging. Alles loopt via hem of haar. Zo houden we de lijnen kort en kan er snel geschakeld worden. In het eerstejaar studeren de studenten een paar uurtjes verplicht op school. Aan studenten die extra tijd nodig hebben om de stof te doorgronden bieden wij steunlessen aan. Voor studenten die extra uitdaging nodig hebben bieden wij verdiepingsklassen aan. Naast de theorie telt het eerstejaars twee stageachtige momenten. We leggen daar de basis waarop we verder bouwen.

In het tweede jaar krijgen studenten iets meer vrijheid. Zeker op het hbo zou het vreemd zijn wanneer studenten geen keuzes leren maken. Naast de lessen storten zij zich op een senior project. Een real life project waarbij de studenten in groepjes van 3 à 5 studenten volgens een duidelijke planning een product moeten afleveren. Dit traject wordt gecoacht en bewaakt vanuit school. In dit jaar ontwikkelen studenten zich razend snel.

In het laatste jaar krijgen de studenten weer meer bewegingsvrijheid. In dit jaar loopt de student stage, schrijft zijn Praktijk Gericht Onderzoek (PGO) en rond zijn verdiepingsleeslijst af .”Leaders are Readers!” Vrijheid betekent op EuroCollege niet dat je mag doen wat je wil, vrijheid betekent dat jij als student de zelfdiscipline opbrengt om afspraken na te komen, initiatief te nemen. . Een PGOis een proeve van bekwaamheid in zelfstandig denken en doen. De student zelf moet ook aan de bak.

Het gaat erom dat onze studenten echt iets leren, leren denken als een ondernemer, leren doen als een professional, ervaren wat het is om deadlines te halen of juist niet en ontdekken dat je met doelgericht hard werken successen boekt. Wij vinden persoonlijke ontwikkeling belangrijk”.

Met deze benadering sluiten we aan bij wat het bedrijfsleven wil. Zij willen mensen die van aanpakken weten en doen!

EuroCollege stelt dat het de best presterende school is. Waar baseert u dat op?
EuroCollege richt zich zoals eerder gezegd op het stevig ontwikkelen van zijn studenten. Studenten spreken zelf over transformeren. Onze programma’s de meest uitdagende van Nederland. Studenten maken lange dagen, lezen, doen, leren samenwerken en deadlines eerbiedigen. Op deze manier worden ze beter voorbereid op een carrière. Een EuroCollege-student is daarom gewild in het bedrijfsleven.

Deze aanpak leidt tot een hoog slagingspercentage. Ca 80% slaagt*. We hebben ook wel eens 90% ook wel eens minder gehaald. Als je dat afzet tegen de resultaten van andere scholen is dat een topprestatie. In het reguliere onderwijs slaagt minder dan 50% in 5 à 6 jaar. Betekent dit dat bijna iedereen op hetzelfde moment zijn diploma’s behaalt? Nee. Om uiteenlopende redenen zijn er studenten die een maand of paar maanden langer over doen. Langer dan 3 1/2 jaar komt nauwelijks voor. Een EuroCollegestudent start dus gemiddeld 1 1/2 jaar eerder op de arbeidsmarkt dan zijn collega van een andere school. Geen enkele school in Nederland doet ons dit na.

Wij presteren nog op een ander punt goed, de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Door onze werkwijze maken onze studenten een groei door van beginnende student tot door het bedrijfsleven gewilde stevige young professional. Dus wij zijn bewust bezig met de bagage en mindset waarmee de studenten de arbeidsmarkt betreden.

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!