28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Futureus
Futureus

Futureus

Over ons

Futureus vzw heeft als missie de betrokkenheid van jongeren, vooral meisjes, bij STEM (wetenschap, technologie, engineering, wiskunde) te vergroten en hun beroepsbekwaamheid te verbeteren door robotica- en wedstrijdprogramma’s.

Wij ondersteunen de VEX-competitieprogramma’s voor robotica in de Benelux. Deze programma’s zijn de grootste ter wereld, met meer dan een miljoen deelnemers in 70 verschillende landen. Het doel is om een robot te ontwerpen, bouwen en programmeren die de jaarlijkse uitdaging aankan. Het is een studentgericht project dat geschikt is voor gemotiveerde beginners of meer ervaren studenten. Het programma helpt bij het ontwikkelen van essentiële vaardigheden zoals communicatie, teamwork, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Er zijn veel hulpmiddelen gratis beschikbaar om leerkrachten te helpen het programma in hun klas te lanceren. We zijn ook altijd beschikbaar om deelnemers te begeleiden en te adviseren!

Er zijn twee soorten competities in de Benelux:
– De VEX IQ Robotics Competitie voor 8- tot 15-jarigen
– De VEX Robotics Competitie voor 12- tot 18-jarigen.

De nieuwe uitdaging voor het seizoen wordt eind mei aangekondigd. Scholen beginnen meestal in september met de voorbereidingen. Tot februari werken de deelnemers aan hun robot en strategie, en nemen ze deel aan vriendschappelijke wedstrijden als ze dat willen. Eind februari wordt in België het Benelux-kampioenschap gehouden. De beste teams ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan VEX World, het wereldkampioenschap dat in de Verenigde Staten wordt gehouden.

Nieuws

Robotica? Op school? Waarvoor?

Robotica? Op school? Waarvoor?

Robots zijn overal: in de fabrieken en op de velden, op de bodem van de zee en in de ruimte, in onze tuinen en huiskamers. Ze zijn overal en beïnvloeden vele aspecten van ons leven, ook in het onderwijs.

Read more »

Vacatures

Vrijwilliger

Word vrijwilliger en ondersteun jongeren op hun reis om de volgende generatie vernieuwers te worden.

Wat je vaardigheden ook zijn, er is altijd iets te doen bij Futureus vzw. Of het nu gaat om het coachen van een team, jurylid worden op een evenement, ons ondersteunen op administratief vlak… jouw hulp is altijd welkom!

View Jobs Ads »

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!