28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Hop Up
Hop Up

Hop Up Playground

Over ons

Hop Up is een innovatief speelconcept waar kinderen tussen 3 en 12 jaar spelen, leren en beleven. Met de Hop Up Playgrounds, een bundel van moduleerbare speel-elementen, laten ze hun creativiteit de vrije loop. Afhankelijk van hoe jij Hop Up wil inzetten, kies je de Playground die bij jouw (onderwijs)-instelling past.

VAN GROOTSTE CONSTRUCTIES TOT GEBORGEN SNOEZELHOEKJES

Met Hop Up Playground duiken (tijdelijke) speelomgevingen op op plaatsen waar je ze niet altijd verwacht. Kinderen krijgen letterlijk ruimte om er hun eigen, uitdagend spel vorm te geven. Ze bouwen de gekste constructies, of nestelen zich in kleine hoekjes waar ze rust en geborgenheid vinden als er te veel prikkels zijn.

SPEL MET OPEN DOEL

De Hop Up elementen zijn onbestemd. Ze vertellen een kind niet waarvoor ze moeten dienen. Zo ontstaat spelen met ruimte voor verbeelding en creativiteit. Kinderen bouwen de meest veelzijdige en modulaire constructies. Elk onderdeel bouwt voort op het vorige, of wordt de basis van iets nieuw.

STIMULEER 21E-EEUWSE VAARDIGHEDEN

Hop Up spreekt kinderen aan als ontdekkers, uitvinders en kunstenaars. Het actief, onderzoekend en ontwerpend spel stimuleert vaardigheden als samenwerken en creativiteit. Hop Up creëert een speel-en leeromgeving die zich uitstekend leent voor STEM, muzische vorming en beweging.

IDEAAL VOOR GEDEELD GEBRUIK

De Playground creëert in een mum van tijd verschillende speelzones met ruimte voor creatief, uitdagend en rustig spel. Ideaal om locaties met verschillende functies of gebruikers snel speelklaar te maken. Het delen van ruimte en materialen was nog nooit zo gemakkelijk.

MADE IN BELGIUM

Hop Up is recycleerbaar en is helemaal ‘Made in Belgium’. De hoppers worden gemaakt met gerecycleerde EPP korrels. Voor de productie van Hop Up werken we samen met sociale economiebedrijven. Onze producenten staan garant voor een ethische productie met respect voor mens en milieu.

WIN HOP UP EEN WEEK LANG OP JOUW SCHOOL …

en geef een boost aan het creatief vermogen van jouw leerlingen!

Zit jouw school ook vol onderzoekers, uitvinders en wijsneuzen? Zie jij ook hoe kinderen in hun spel van nature op onderzoek gaan, bewegen, leren en experimenteren? Uiteraard wil je op school zoveel mogelijk ruimte geven aan de natuurlijke nieuwsgierigheid en intrinsieke motivatie van kinderen.

De Hop Up Playground helpt je daarbij op weg. Het is een dynamische speel- en leeromgeving die zich uitstekend leent voor STEAM en bewegend leren op school.
Van instappers tot 6e-klassers, de levensgrote openeindematerialen geven kinderen en leraar vrijheid om hun eigen speel- en leeromgeving vorm te geven. Van een uitdagend beweegparcours, over de meest veelzijdige en fantasierijke constructies tot kleine, geborgen hoekjes waar kinderen zich kunnen nestelen, de Playground transformeert naargelang de ideeën en noden van kinderen en leraar.

Het actieve, onderzoekende en ontwerpende spel dat ontstaat, stimuleert 21e-eeuwse vaardigheden en maakt kinderen sterk zelfregulerend in het kader dat jij schept.

AAN DE SLAG MET HOP UP?

Kom langs de Hop Up-stand in de EQUIPMENT-zone op SETT en doe mee aan onze wedstrijd. Bij de winnende school strijken we een week lang neer met Hop Up. Samen bekijken we wanneer dit kan. Wij zorgen zelf voor al het nodige materiaal en transport. Jij voorziet enkel de ruimte. En de kinderen? Die kunnen zich volop uitleven in dit creatieve experiment!

Nieuws

Speelfilosofie

Speelfilosofie

Het stimuleren van de verbeelding van kinderen speelt een cruciale rol in hun ontwikkeling. Het gaat niet alleen om het spelen met speelgoed en het verzinnen van denkbeeldige avonturen. Verbeelding is veel meer dan dat!

Read more »
Pedagogen aan het woord.

Pedagogen aan het woord.

Wij hebben een sterk vertrouwen in de mogelijkheden van kinderen. Een kind is krachtig, actief, competent, creatief en voortdurend uit op ontdekking. Lees mee welke inspirerende denkers aan de grondslag liggen van Hop Up.

Read more »

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!