28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Juf, waar ben je?
Juf, waar ben je?

Juf, waar ben je?

Over ons

Onze vzw is ontstaan vanuit het boek “Juf, waar ben je?”, geschreven door Inge, een kleuterjuf die haar ervaringen met een ongeneeslijke ziekte deelde. Dit boek, dat zowel de stem van Inge als de beleving van de kinderen in haar klas belicht, vormt de kern van onze missie: het veranderen van de manier waarop onderwijsinstellingen omgaan met rouw, verlies en ernstige ziekte.

Missie en Visie:

Onze missie is het ontwikkelen van middelen en trainingen die leerkrachten, leerlingen en schoolgemeenschappen ondersteunen bij het navigeren door moeilijke levenssituaties. We streven ernaar een onderwijssysteem te ontwikkelen dat veerkrachtig, empathisch en ondersteunend is, waarbij iedereen de juiste begeleiding vindt om met deze uitdagingen om te gaan.

Doelstellingen:

Educatieve Materialen: We ontwikkelen lesmateriaal en handleidingen gericht op het bespreken van rouw en verlies in de klas.
Workshops en Trainingen: We ontwikkelen trainingen voor leerkrachten en schoolpersoneel om hen uit te rusten aan de slag te gaan met deze thema’s.
Ondersteuning en Advies: We staan scholen bij met advies en praktische hulp in situaties van rouw en verlies.
Samenwerking en Netwerken: Door samen te werken met onderwijsexperts en psychologen breiden we onze kennis uit en vergroten we onze impact.

Uw Steun:

Uw belangstelling en steun zijn van onschatbare waarde. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in hoe scholen omgaan met enkele van de meest uitdagende aspecten van het leven. We nodigen u graag uit om onze demo bij te wonen of ons te bezoeken op onze stand. Uw betrokkenheid helpt ons een netwerk op te bouwen dat ten goede komt aan de hele onderwijsgemeenschap en vanuit het werkveld de nodige hulpmiddelen te ontwikkelen.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!