26 & 27 februari 2025 : Nekkerhal Mechelen

Lexima

Lexima

Over ons

Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is een basisvoorwaarde om in onze informatiesamenleving te functioneren. Helaas beheerst niet iedereen deze vaardigheden even goed. Daarom ondersteunt Lexima onderwijsprofessionals bij het uitvoeren van hun allerbelangrijkste taak. Namelijk leerlingen zo goed mogelijk leren lezen, schrijven en rekenen, zodat ze op hun eigen niveau zelfredzaam zijn.

Veel leerproblemen zijn het gevolg van onderwijs dat niet optimaal aansluit bij de behoeften en talenten van leerlingen. Daarom helpen onze programma’s leerlingen die een extra ondersteuningsbehoefte hebben. De inzet van preventieve software voorkomt dat achterstanden ontstaan. Met remediërende programma’s zorgen we dat leerlingen weer aansluiting vinden bij het tempo en niveau van de klas. Met compenserende software ondervangen we de gevolgen van hardnekkige problemen. Het Lexima-leesbevorderingsplatform vergroot de leesvaardigheid en woordenschat van leerlingen. Onze diensten borgen een effectieve inzet van de programma’s. Zo dragen we bij aan het bevorderen van geletterd- en gecijferdheid.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!