28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Alle bomen hebben een paspoort op Sint-Paulus Kortrijk
Plantsoon

Alle bomen hebben een paspoort op Sint-Paulus Kortrijk

Leerlingen worden burgerwetenschappers

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de speelplaats van de Sint-Paulusschool in Kortrijk komen de kinderen opnieuw in contact met de natuur. Spelen en leren staat er op 1. Dankzij een welgemikt en duurzaam traject is de stadsschool erin geslaagd om haar betonnen vlakte om te toveren in een prikkelend speel- en leerlandschap waar speelnatuur, een flinke dosis spelimpulsen en biodiversiteit hun plek gekregen hebben. Spelen en leren gaat er hand in hand. De kinderen kunnen hun eigen spel met de natuur spelen, en dat mag avontuurlijk zijn en in alle vrijheid. Lessen gebeuren er nu nog meer in open lucht; ontdekken en leren in de natuur wordt een must.

Een van de elementen van de klimaatspeelplaats zijn de 31 bomen die nieuw aangeplant werden. Ze kregen allemaal een Plantsoon label. Door de QR-code te scannen die aan de bomen hangt, krijg je meer info over de boomsoort, blaadjes en vruchten. Bovendien kunnen ze foto’s toevoegen om zo de evolutie van elke boom mee op te volgen. Op die manier kunnen de leerlingen de groei van de bomen mee in kaart brengen, leren ze meer over de biodiversiteit in hun omgeving en kunnen dus als burgerwetenschappers op onderzoek in hun eigen school.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!