28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

ASML werkt samen met Mad Science
Mad Science België

ASML werkt samen met Mad Science

technieklessen voor alle kinderen in Brainport Eindhoven

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na de zomer starte chipmachinefabrikant ASML samen met Mad Science een nieuw techniekonderwijsprogramma: ASML Junior Academy. De ambitie is om technieklessen aan te bieden aan alle 271 basisscholen in Brainport Eindhoven. Dit betekent dat ongeveer 60.000 kinderen per jaar technieklessen krijgen van Mad Science via het programma. ASML Junior Academy wil van start gaan in september met 50 basisscholen. Ook worden leraren en pabo studenten opgeleid om deze lessen zelf te kunnen geven.

Geschreven door ASML
22 juni 2022
Volg ons:
De basisscholen hebben drie jaar lang de mogelijkheid om zich in te schrijven. Alle deelnemende klassen (groep 1 tot en met 8) krijgen zes keer per jaar techniekles waarbij één les ingaat op de rol van de microchip in ons dagelijks leven. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor de start in september. Scholen kunnen zich inschrijven via deze website.

ASML is al lange tijd actief in het technisch en bèta-gerelateerd onderwijs. “Kinderen zijn zich er niet voldoende van bewust dat er duizenden kansen op hen wachten in de techniek en wetenschap”, zegt Lucas van Grinsven, hoofd Communicatie bij ASML. “We moeten er alles aan blijven doen om jongeren de mogelijkheden te laten zien: werken in techniek is zinvol, waardevol en biedt zekerheid. Technologie is de toekomst en de behoefte aan talent zal alleen maar groeien. Sterker nog, jonge technici bouwen aan de toekomst.”

Frank Rienties, oprichter Mad Science, sluit zich daarbij aan: “In deze samenwerking met ASML kunnen we echt grote stappen zetten. Dit is werkelijk uniek in Nederland. Een prachtige kans om kinderen, leerkrachten, Pabo studenten en ouders op grote schaal kennis te laten maken met techniek. Dit is echt een programma dat impact zal hebben in de Brainport regio”.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!