28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Sint-Pietersinstituut Turnhout
Plantsoon

Sint-Pietersinstituut Turnhout

een school in de frontlinie van klimaatadaptatie

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Enkele jaren terug had het Sint-Pietersinstituut de welgekende grijze eentonige vlakte als speelplaats waar het in de zomer al snel veel te warm werd. Ondertussen is de omgeving rond de schoolgebouwen omgevormd tot een klimaatvriendelijke speelplaats waar sport, spel en ecologie naadloos in elkaar overgaan. Een groot stuk is onthard en vervangen door gras of plantenperken met inheems groen. Daarnaast zijn er ook wadi’s of groene greppels aangelegd: al het regenwater dat op de school en speelplaats valt, wordt herbruikt of vloeit via de wadi’s af.

Meer dan 150 bomen en planten op de speelplaats zijn in kaart gebracht en geïnventariseerd in het Plantsoon platform. Ruim 100 bomen en plantvakken hebben een uniek QR-label gekregen waardoor leerlingen, leerkrachten of ouders ter plaatse eenvoudig informatie kunnen opvragen over de boom of de aanwezige planten in het plantvak. Op het grasveld staan verschillende soorten hoogstamfruitbomen zoals appel, peer, kweepeer en pruim die door de leerlingen opgevolgd kunnen worden doorheen de seizoenen van bloesem tot vrucht.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!