28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

UZ Gent-EEN INNOVATIEVE, MODULAIRE ZIEKENHUISAPOTHEEK
De Meeuw

UZ Gent-EEN INNOVATIEVE, MODULAIRE ZIEKENHUISAPOTHEEK

Tijdelijk modulair bouwsysteem van De Meeuw Belgium

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vanaf 2026 is er voor iedere ziekenhuisapotheek een verstrengde PIC/S-normering verplicht die strikte eisen oplegt voor de steriele en niet-steriele productie en opslag van geneesmiddelen.

De ziekenhuisapotheek van het UZ Gent speelt hierin een voortrekkersrol en opent al in 2023 zijn nagelnieuwe cleanroom. Zo ambieert de apotheek meer dan ooit een geprefereerde partner te zijn voor andere ziekenhuizen, onderzoekers en farmaceutische organisaties.
Om de cleanroom te huisvesten, koos het UZ Gent een tijdelijk modulair bouwsysteem en werd De Meeuw Belgium verkozen als vakkundige partner, hoofdaannemer. De Meeuw Belgium kwam als eerste uit de minicompetitie verbonden aan de raamovereenkomst, waar prijs, timing en specialisatie doorslaggevend waren.

Ons partnership met het UZ Gent bestaat uit: de verhuur van een tijdelijk modulair tweelaags gebouw van 2250 m² of 124 units over een periode van minstens 10 jaar. Hiervan bestaan 48 modules of 900 m² uit een state-of-the-art cleanroom, de grootste van België. Zo kan de ziekenhuisapotheek van het UZ Gent onder strikte normering al vanaf 2023 voor klinische studies en in de zorg steriele en niet-steriele bereidingen maken en studiemedicatie labelen en opslaan.

Het tijdelijk karakter en de termijn van de aanvraag worden gekoppeld aan de gefaseerde uitvoering van het masterplan van Project U op de campus het UZ Gent.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!