28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Leren centraal: hoe je klas en school leergericht organiseren

‘Leren centraal’ biedt een antwoord op verschillende uitdagingen waarvoor je als leraar of als schoolleider staat. Het effectief leren gebeurt immers niet spontaan. Het is voor de lerenden, voor de leerkrachten én voor de leidinggevenden geen appeltje-eitje. Het vergt leergericht werken en leergericht organiseren.
We vertrekken vanuit een kern van leren en wat die kern versterkt. Je krijgt zicht op wat leren centraal inhoudt. Hoe verschillende bouwstenen in elkaar haken en hoe ze elkaar versterken, wordt helder. Zo weet je wat een pertinente plaats heeft in een leerproces dat effectief is.

Verder krijg je een beeld wie welke rol bij voorkeur opneemt in de school. De ontwikkeling van de lerende is namelijk een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Dat veronderstelt zichtbaar gedrag.
Deze lezing biedt een kader, geeft je belangrijke handvatten om het leren centraal te plaatsen en vertrekt vanuit echte klaspraktijken en schoolvoorbeelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!