28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

VOLZET – Pitched: een innovatief concept voor het muziekonderwijs

De workshop Pitched brengt je de ervaring van een serie muzieklessen met een sterke didactische vernieuwing waarbij het eigenaarschap van je leerlingen centraal staat.

De fragmenten hieronder tonen dit o.a op een enthousiasmerende wijze aan.

In deze workshop ervaar je een serie muzieklessen vanuit het oogpunt van jouw leerlingen en maak je kennis met een veelheid aan tutorials die je lestijd tot meer dan tweemaal zo effectief maken. Aanvullende luisteropdrachten en improvisatie-oefeningen dompelen je onder in de muzikale contexten van het lied dat centraal staat. In de workshop ervaar je hoe je op de meest gunstige wijze in je muziekles het individuele kunt verzoenen met het klassikale. Tussendoor krijg je veel informatie hoe je dit concept in je eigen klassen kunt opstarten en toepassen.
Aan het einde van de workshop heb je een vernieuwde kijk op muziekonderwijs in het secundair. De auteurs van Pitched staan ook na de workshop klaar om je te ondersteunen bij het invoeren van dit vernieuwende concept dat al enkele jaren wordt uitgetest en toegepast in het IMI te Roosdaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!