28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Samen een school reanimeren!

Praktische informatie

Voor SO

In 2018 startte directeur Vincent Browet samen met zijn team een transitieproces om een school die sterven na dood was te laten groeien tot een inspiLerend atheneum. Deze eclectische onderwijsmethode is geïnspireerd op verschillende onderwijsinzichten in binnen en buitenland.

GO! atheneum MiRA organiseert secundair onderwijs op een andere, vernieuwende manier door onderwijsdoelen te verdelen in verschillende leeromgevingen: masterclass, MiRA-LAB en my portfolio. Elke leeromgeving heeft een specifieke aanpak waar doelstellingen samenhangend en evenwichtig aanbod komen.

In deze lezing beschrijft de directeur het transitieproces waar een uitdagende missie effectief is geconcretiseerd tot een evenwichtige (traditioneel en vernieuwend) onderwijsorganisatie. Hier is vooral ingezet op een autonoom, competent en hecht (klein) team waar ook bijzonder weinig verloop is. Dit is het gevolg van een modern personeelsbeleid ondanks de beperkte middelen en tussenstructuren. Elke schakel heeft een belangrijke rol in deze positieve ontwikkeling.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!