28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Formatief handelen als kansengenerator voor leren

Is dit voor een cijfer? Moeten we dit kennen? Gaat u dit vragen op het proefwerk? Deze vragen worden door leerlingen veel gesteld. Toetsen zijn vaak nog de stok achter de deur om leerlingen in beweging te krijgen. Toetsen kunnen voor leerlingen ook beangstigend en spannend zijn. Ze worden gevoeld als een momentopname waarop zij moeten presteren. Als dat niet lukt en zij een onvoldoende krijgen, heeft dat impact op hun zelfvertrouwen, maar vooral op hun motivatie om te willen blijven leren.

In haar lezing biedt Dominique Sluijsmans de deelnemers handvatten hoe formatief handelen als didactische aanpak tot succes leidt bij ALLE leerlingen. En waarbij de focus ligt op LEREN in plaats van op momentaan presteren. Een aanzet tot een andere kijk op toetsing, maar ook een hulp bij het nemen van de volgende stap op weg naar een cultuur die is gericht op het creëren van leerkansen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!