26 & 27 februari 2025 : Nekkerhal Mechelen

Scandinavisch onderwijs in een Vlaamse context

Sinds 1 september 2020 realiseert A-Maze een verbazingwekkend nieuw en innovatief schoolconcept geïnspireerd op het Scandinavisch onderwijsveld. Onze wereld verandert immers razendsnel. Niemand kan voorspellen wat je allemaal moet kennen en kunnen in pakweg 2050. Daarom pakken wij onderwijs anders aan.

Waarin is GO! A-Maze vernieuwend?
We bieden een ander lessenrooster, evalueren anders en zetten in op de werking van het puberbrein en de ontwikkeling van de executieve functies.
De leerlingen leren alles wat ze moeten leren, maar dan op de meest zinvolle manier. Sommige leerdoelen in projecten, andere daarbuiten. Zo zorgen we dat ze met veel goesting leren in een levensechte context.
Ze worden hierbij begeleid door een coach, die samen met hen een planning maakt, de resultaten bekijkt en luistert naar hoe zij zich voelen op school.
Het schoolteam werkt in een ander ritme, afgestemd op het puberbrein. Daarnaast zijn ze een ‘fully digital school, werken met een routesysteem en werken we projectmatig. Daarnaast moest het team zich in sneltempo professionaliseren rond hoogbegaafdheid waardoor ze hun zorgvisie hierop hebben afgestemd.

In deze lezing krijg je een beeld van de werking van A-Maze.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!