28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

STEM-tools voor kleuter en/of eerste graad lager onderwijs

Praktische informatie

Voor KO – LO

We gaan aan de slag met de ‘Creative LEGO Duplo’ set aan de hand van heuse Duplo challenges.
We bekijken hoe je STEAM – lessen kan maken met het STEAM Park. Alle onderdelen van het STEAM park zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken terwijl ze samen de spannende STEAM – wereld ontdekken.

Eindigen doen we met de ‘Coding Express’ LEGO Duplo trein. Deze trein maakt gebruik van actiestenen, waarbij elke steen een ander effect heeft: de trein laten stoppen, van richting veranderen of een signaal geven. Door de volgorde van de stenen telkens weer te veranderen leren kleuters over oorzaken en gevolgen en over programmeerconcepten als herhalingen en voorwaarden. Allemaal digitale vaardigheden die in de 21 ste eeuw heel belangrijk zijn.
In deze sessie gaan we voortdurend praktisch aan de slag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!