28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

GRATIS – Kenniscentrum Digisprong over innovatieve technologieën: XR & AI in het onderwijs

14u30: XR-actieplan, een overzicht van XR in onderwijs – GRATIS

Voor SO

Je hoort in deze sessie over het XR-actieplan, dankzij dit plan kunnen scholen XR-materiaal ontlenen en gerichte vorming krijgen om met XR aan de slag te gaan. Na deze sessie ken je de verschillende elementen van het XR-actieplan en weet je wat het plan voor jouw school kan betekenen. Daarnaast krijg je ook, aan de hand van voorbeelden met VR-bril, iPad en 360° filmpjes, een stand van zaken van de mogelijkheden van XR, specifiek voor alle vakken binnen het technisch en beroepsgericht secundair onderwijs.

15u15: Naar verantwoord AI-gebruik op school – GRATIS

Voor alle onderwijsniveaus

In deze sessie zoomen we dieper in op het traject dat Kenniscentrum Digisprong en Kenniscentrum Data & Maatschappij, samen met veel andere onderwijsactoren gelopen heeft. Het doel van dit traject was om een gedragen visie te formuleren over hoe AI op een verantwoorde en ethische manier kan ingezet worden in het Vlaamse onderwijs. Om tot deze visie te komen, gingen we in gesprek met experten op het gebied van artificiële intelligentie en onderwijsinnovatie. Daarnaast organiseerden we tot op de klasvloer verschillende workshops met de aanpak ‘begeleidingsethiek’. Graag staan we samen stil bij de uitkomsten van dit traject.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!