28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

   

Sett EdTech Award 2024: Smart Symbols

Ook dit jaar werd een jury- en een publieksprijs uitgereikt in de categorie van de EdTech Award. Via sociale media verkoos de brede onderwijscommunity Smart Symbols tot grote winnaar. Deze innovatieve applicatie is gegroeid vanuit het onderwijsveld zelf en helpt de kleuterleerkracht bij plannings- en hoekenwerk. De digitale agenda is heel eenvoudig in gebruik en geeft een mooi overzicht waar de kleuter aan werkt en met wie. De leerkracht en ouders krijgen beter inzicht in de activiteiten van het kind en kunnen waar nodig bijsturen. Dit is een mooi voorbeeld van een start-up met internationale groeikansen. De applicatie kan intussen namelijk ook in verschillende talen worden ingezet. Dit bedrijf staat een mooie toekomst te wachten, met niet één maar twee Sett Awards op de teller: de Sett EdTech Jury Award 2024 gaat namelijk eveneens naar Smart Symbols! 

We zetten graag alle kleuterleerkrachten in de schijnwerpers. Ze zijn toppers, allemaal, en ze verdienen het echt.

Over Smart Symbols

Smart Symbols is een platform waarvan de allereerste versie ontwikkeld werd binnen een Smart Education @schools project en ingediend werd vanuit scholengroep Moorsledegem.

Hun doelstelling was om kleuterleerkrachten te ondersteunen door meer inzichten te geven over wat er allemaal in hun klas gebeurde. Door de vele positieve reacties werd beslist om het project verder te zetten via imec.istart, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Smart Symbols als nieuw bedrijf.

Een positieve gebruikerservaring stond en staat nog steeds centraal. De (web)app is dan ook heel intuẗief opgebouwd en vraagt nauwelijks technische kennis. Ook het (minimale) beheer kan perfect door een leerkracht gebeuren. De app is ook platform- en apparaat onafhankelijk en daardoor zeer breed inzetbaar. Dit alles maakt de instapdrempel heel laag. De tussenkomst van de ICT-coördinator is absoluut niet noodzakelijk.

Smart Symbols geeft de leerkracht zinvolle inzichten waarmee de klaspraktijk en leeromgeving geoptimaliseerd kunnen worden. Deze inzichten zijn gebaseerd op de inbreng van zowel de leerkracht als de kleuters. Dit zorgt voor nieuwe, waardevolle informatie die gebaseerd is op objectieve data: Welke kleuter doet wat en hoelang? Hoe frequent kiest een kleuter voor een activiteit? Welke doelstellingen zijn al (te) vaak aan bod gekomen en hoe kan ik mijn planning aanpassen om dit bij te sturen? Wie speelt met wie en wie kiest voor activiteiten op basis van inhoud? Naast de registratie van deze informatie is er natuurlijk ook aandacht voor observaties en evaluaties. Tijdens het spelen of uitvoeren van klassikale of individuele activiteiten kunnen leerkrachten met de app op hun smartphone of tablet ad-hoc observaties en evaluaties maken die direct verband houden met het kind en de activiteit/leerdoel. Al deze informatie wordt gebundeld in een digitaal portfolio, dat voor leerkrachten en ouders inzichtelijk maakt hoe de kleuter evolueert.

Meer info

Hoe Smart Symbols in de praktijk gebruikt wordt kan je in deze video zien.
Meer informatie nodig of een gratis proefperiode starten, kijk dan even op hun website of stuur een mailtje naar info@smartsymbols.be.

Je kan hen natuurlijk ook vinden op LinkedIn, Facebook, Youtube en Instagram !

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!