28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

VOLZET – Coach je school succesvol naar verandering

Tijdens deze workshop leer je de verschillende stadia in een veranderingsproces herkennen. Je wordt je bewust dat verandering op 4 domeinen plaatsgrijpt: het pedagogisch didactische, het team, de schoolcultuur en de processen en dat deze systemisch met elkaar verbonden zijn. Je krijgt sterke tools om interactief en participatief aan de slag te gaan met je team en leert strategieën die je kan inzetten om je team actief te betrekken in een veranderingstraject. We gaan interactief aan de slag en ontdekken samen inhouden en methodieken om duurzame verandering te coachen op jouw school.  We gaan in op de basiscondities voor succesvol veranderen, brengen zeilen en ankers van je team in kaart, ontdekken afremmende patronen in de huidige werking en bedenken werkbare alternatieven.
Daarnaast gaan we in op hoe we draagvlak in het schoolteam kunnen creëren en hoe we daarbij voldoende aandacht hebben voor een goede balans draagvlak/draagkracht.
Ben je directeur, beleidsmedewerker, innovatieve leraar, leerlingenbegeleider of coördinator en wil je leren hoe je verandering succesvol en duurzaam initieert, coacht en bestendigt in je school of scholengroep?  Dan is deze workshop een must voor jou. Je gaat terug naar je school met sterke inzichten, praktische tips én bruikbare werkvormen.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!