28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Cybercrimepreventie op school

Praktische informatie

Cybercriminaliteit kan vele vormen aannemen – van het hacken en saboteren van systemen tot het manipuleren van gebruikers.
Welke fenomenen zijn het meest courant in een sociale schoolcontext? In deze lezing maak je kennis met cybercrimefenomenen die een bedreiging vormen voor alle actoren op een school.

Je leert hoe leerlingen slachtoffer kunnen worden van grensoverschrijdende sexting, maar ook hoe ze potentieel zelf cybercrimineel worden en ogenschijnlijk schoolplatformen manipuleren of bankkaarten ronselen op de speelplaats.

Daarnaast schenken we veel aandacht aan phishing en oplichtingsmodi die personeelsleden viseren en het daaruit volgend gevaar voor datalekken, financiële en administratieve drama’s. Je komt te weten waarom het onderwijs de meest cyberbelaagde sector is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!