28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

GRATIS – Kenniscentrum Digisprong over cybersecurity in onderwijs: van plan naar actie

Voor alle onderwijsniveaus

In de digitale wereld van vandaag is het onderwijs niet immuun voor de risico’s van cyberaanvallen en datalekken. Onze lezing belicht hoe scholen zich kunnen wapenen tegen deze dreigingen door middel van een proactief cybersecuritybeleid. We verkennen de uitdagingen en oplossingen rond gegevensbescherming, met speciale aandacht voor de rol van het Kenniscentrum Digisprong in het bevorderen van digitale veiligheid in het onderwijs.

Leer hoe uw school niet alleen kan voldoen aan de basisvereisten voor veilige onderwijstools, maar ook hoe u een cultuur van cybersecuritybewustzijn en -responsiviteit kunt ontwikkelen. Ontdek de zeven kernpunten van het nieuwe masterplan cybersecurity.

Deze lezing biedt essentiële inzichten in het implementeren van effectieve cybersecuritystrategieën in het onderwijs, gericht op het beschermen van zowel leerlingen als leerkrachten tegen de steeds veranderende cyberdreigingen. We zullen onderwerpen uit het nieuwe actieplan cybersecurity onder de aandacht brengen en de reden waarom hierop wordt ingezet. Zonder diepgaand in te gaan op elk onderwerp behandelen we de volgende items: een normenkader voor scholen en edtech platformen, authenticatie en datatoegangsbeleid, dataspreiding, incidentmelding, een responsteam, netwerkmonitoring, schaalvergroting en de nood aan cultuurverandering t.a.v. cybersecurity binnen het onderwijslandschap.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!