28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

Leer programmeren met Minecraft Education!

Praktische informatie

Spreker(s)

Voor LO & SO

Voor deze sessie is geen voorkennis van programmeren of Minecraft nodig. In de workshop gaan we aan de slag in Minecraft Education. We leren je navigeren en bouwen en geven je mee hoe je Minecraft Education best instelt voor educatieve doeleinden. Daarna gaan we op ontdekkingsreis in de codebuilder. De focus ligt hier op het blok-gebaseerde programmeren met MakeCode. We leren een aantal categorieën van instructies kennen die specifiek zijn aan Minecraft Education: hoe plaats je blokken, hoe werkt het chatcommando, wat doet de agent, … Eenmaal we de basis onder de knie hebben, beginnen we aan oefeningen op sequentie, iteratie en selectie. Vanuit deze oefeningen bekijken we hoe deze basisconcepten geïntegreerd zijn in de programmeeromgeving van Minecraft Education. Na deze sessie ben je geen Minecraft-specialist, die rol blijft weggelegd voor je gamende leerlingen. Je weet echter wel je weg te vinden in Minecraft Education, weet welke mogelijkheden dit programma biedt voor het onderwijs én weet waar je op zoek moet gaan om materiaal te vinden voor jouw lessen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!