28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

GRATIS – Digitale versnelling faciliteren dankzij een flexibele leeromgeving

Praktische informatie

Voor alle onderwijsniveaus

De lezing “Versnellen van Innovatie in Onderwijs door Flexibele Inrichting” verkent hoe flexibele meubelopstellingen en doordachte klasinrichting de digitale vooruitgang kunnen bevorderen. Centraal staat de “content methode” uit “Klas met een Hoek Af”, die creativiteit en aanpassingsvermogen in het onderwijs benadrukt. De lezing behandelt ook de “8 E’s” voor een effectieve leeromgeving, en het concept van de ‘third teacher’, waarbij de fysieke omgeving als een essentieel onderdeel van het leerproces wordt gezien. Deze benadering onderstreept het belang van strategische inrichtingskeuzes voor effectief klasmanagement en leerprocessen. Deelnemers krijgen praktische voorbeelden en strategieën om leeromgevingen te transformeren in aanpasbare, inspirerende ruimtes, wat leidt tot een verrijkte educatieve ervaring en nieuwe wegen voor innovatie in het onderwijs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!