28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

ICT-beleid in de praktijk: omgaan met 2000 persoonlijke toestellen

Nét voor de Digisprong, na twee jaar proefdraaien, zette onze school de stap om volledig “1 op 1” te gaan: een persoonlijk toestel voor elke leerling en leerkracht. Wat we leerden in de ± 10 jaar dat we met dit project bezig zijn, vooral op gebied van beleid en pedagogische aanpak, delen we graag. Je krijgt geen goednieuwsshow maar een concreet en bruikbaar verhaal uit de praktijk.
Dit komt o.a. aan bod: de opstart via proef- en pilootprojecten, het creëren van een draagvlak, de uitdaging om iedereen mee te krijgen, keuze van toestellen, pedagogische en didactische aanpak in de klas, digitaal klasmanagement, ICT-beleid en de rol van directie, “MDM” en beheer van mobiele toestellen (hoe ver kan/mag/moet je gaan?), regels en afspraken, toetsen en examens, technische struikelblokken en kopzorgen, draadloos projecteren, ondersteuning voor leerlingen en leerkrachten, ICT-coaches en iPad-café’s, een helpdesk door leerlingen, een nieuwe functie op school: baliemedewerker, de vaak onderschatte administratieve kant van de zaak, het schooltoestel thuis, enz…

Ter info: we werken wel voornamelijk met iPads, maar heel wat aspecten zijn universeel bruikbaar en even interessant als je met andere toestellen werkt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!