28 & 29 februari 2024 : Nekkerhal Mechelen

GRATIS – Maak ruimte voor het krachtige kind

Voor KO – LO

Hoe kunnen we op school zoveel mogelijk ruimte geven aan het spontaan en zelfontdekkend spelen en leren van kinderen? En welke rol spelen ruimte en materialen daarbij?

Aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland onderzoeken we de idee van de ruimte als derde pedagoog en de link tussen ruimte, spelen en leren (zelfregulering). We ontdekken welke materialen en omgevingen kinderen autonomie verlenen en hen stimuleren om samen te werken, ideeën te vormen, problemen op te lossen en eigen, unieke belevingswerelden te creëren.

Eva Maréchal begeleidt je doorheen deze boeiende sessie. Eva is de drijvende kracht achter de Hop Up speelfilosofie en playground, een modulair speelsysteem waarmee kinderen en leraar alles in handen krijgen om hun eigen dynamische speel- en leeromgeving vorm te geven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

*KO = kleuteronderwijs; LO = lager onderwijs; SO = secundair onderwijs; HO = hoger onderwijs; VO = volwassenenonderwijs; BULO / BUSO = buitengewoon onderwijs

Scroll naar top

NIEUW: de Sett app!

We stellen je met trots de Sett app voor, een platform met vele mogelijkheden voor jou als bezoeker van Sett! 

Bekijk er het programma, plan je eigen agenda en ontvang notificaties. Ontdek er ook de exposantenlijst, producten & innovaties en het beursplan in een handige digitale weergave!